Kategórie

Výrobcovia



tel: 0904 030 028

Facebook stránka



Dodanie zdarma od 30€Dodanie zdarma !
Pri objednávke
nad 30€ ! (v rámci BA)






PLATOBNÉ MOŽNOSTI:
Dostupné platobné možnosti


Cena produktov je konečná vrátane 20% DPH!




Fusilli s hríbovo-smotanovou omáčkou.

  • 3 - 4 porcie
  • doba prípravy: cca. 20 min.

Ingrediencie:

  • 1x Fusilli 500g.
  • 300 g šampiňónov (príp. iných hríbov)
  • 250 ml sladkej smotany, 3 lyžice kyslej smotany
  • Olivový olej

Postup:

  • Pokrájané šampiňóny počas dusenia osolíme, prilejeme 0,5 deci vody, prikryjeme a dusíme cca. 5 min.
  • Do udusených šampiňónov prilejeme sladkú smotanu, pridáme cca. 2-3 polievk. lyžice kyslej smotany, prisolíme podľa chuti, rozmiešame, aby sme nemali hrudky. Ak máte doma aj muškátový oriešok, trocha nastrúhame do omáčky a povaríme spolu cca. 5 min.
  • Pridáme čerstvú bazalku cca. 4-6 lístkov (nakrájanú na menšie kúsky) a celé spolu povaríme ešte cca. 3 min.
  • Počas prípravy omáčky uvaríme cestoviny Fusilli (500g) podľa návodu (11 min. v neosolenej vode). Po ich dovarení zlejeme vodu a premiešame s olivovým olejom.
  • Dokončenú hríbovo-smotanovú omáčku nevlievame do hrnca s cestovinami! Servírujeme tak, že naložíme cestoviny do taniera a zalejeme omáčkou, zvlášť na každom tanieri.

 

Tento recept aj s obrázkami nájdete na našom Facebooku !

 


Špagety so sardelovými filetami - ančovičkami

  • pre 3 - 4 osoby
  • doba prípravy: cca. 20 min.

Ingrediencie:


Postup:

V mierne osolenej vode uvaríme špagety. Na rozohriatu panvicu vylejeme celý obsah fľaštičky sardelových filiet aj s olejom, v ktorom sú umiestnené.

Necháme osmažiť a potom na miernom ohni podusiť cca. 2-3 min., kým sa filetky nerozpadnú, pridáme roztlačený alebo postrúhaný cesnak /podľa chuti/, ešte 1 min, osmažime a odstavíme z ohňa. Uvarené špagety poriadne zmiešame s touto zmesou, podľa chuti ešte premiešame s kvalitným olivovým olejom a pokrájanými zelenými olivami.

Tento recept aj s fotkami nájdete na našom facebooku !

 


 

Cestoviny s paradajkovým pyré.

  • pre 3 - 4 osoby
  • doba prípravy: cca. 20 min.

Ingrediencie:


Postup:

Do vriacej, jemne osolenej vody dáme variť cestoviny. V hrnci rozohrejeme 2-3 polievkové lyžice olivového oleja, na ktorom na jemnom ohni osmažíme 1 strúčik pretlačeného, alebo postrúhaného cesnaku. Do toho vlejeme paradajkové pyré, premiešame, pridáme 1/4 čajovej lyžičky soli, 2-3 čajové lyžičky cukru, štipku čierneho korenia, 1 strúčik pretlačeného alebo postrúhaného cesnaku, premiešame, necháme zovrieť, na miernom ohni prikryté prehrejeme 2-3 min.

Tesne pred dovarením posypeme čerstvou alebo sušenou bazalkou, ochutnáme a podľa chuti môžme ešte dochutiť soľou alebo cukrom. Scedené cestoviny polejeme olivovým olejom a tesne pred podávaním jednotlivé porcie polejeme zmesou z paradajkového pyré podľa chuti a posypeme čerstvo nastrúhaným syrom.

 

 


 

Špagety v paradajkovej omáčke s mäsovými guľkami.

(Najobľúbenejší recept u detí)

Ingrediencie:

  • 250 g mletého mäsa (50% hovädzie + 50% bravčové) príp. podľa osobného výberu
  • 1 cibuľa
  • 1 vajíčko
  • hladká múka 2-3 polievkové lyžice
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • postrúhaný syr - Grana Padano alebo Parmigiano Reggiano
  • bazalka, cukor, soľ.


Postup:

Pomleté mäso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, pridáme 1 vajíčko, prichutíme soľou a bazalkou, vymiešame a zo zmesi vypracujeme malé guličky (v priemere cca. 3 cm).

Do cca. 2-3 lit. hrnca dáme 1 l. mierne osolenej vody. Pri zovretí do nej pomaly nahádžeme mäsové guličky, ktoré necháme vo vode variť cca. 15 min. Potom do vody s guličkami vlejeme paradajkové pyré. Dochutíme soľou, cukrom a bazalkou. (možnosť pridať mleté čierne korenie - len čerstvo zomleté). Do zmesi pretlačíme cesnak. Po zovretí a dochutení rozmiešame v miske, v studenej vode (1 - 1,5 dcl)  hladkú múku a pomaly prilievame do omáčky, kým omáčka nezhustne. Pred odstavením ešte ochutnáme, príp. dochutíme soľou a bazalkou.

Dáme variť špagety, ktoré po dovarení a následnom zliatí od vody polejeme bohate olivovým olejom, aby sa nám nezlepili.

Pred sevírovaním špagety polejeme paradajkovou omáčkou s mäsovými guličkami a posypeme postrúhaným syrom.