Dodanie zdarma !
Pri objednávke
nad 30€ ! (v rámci BA)
Tento recept aj s obrázkami nájdete na našom Facebooku !
V mierne osolenej vode uvaríme špagety. Na rozohriatu panvicu vylejeme celý obsah fľaštičky sardelových filiet aj s olejom, v ktorom sú umiestnené.
Necháme osmažiť a potom na miernom ohni podusiť cca. 2-3 min., kým sa filetky nerozpadnú, pridáme roztlačený alebo postrúhaný cesnak /podľa chuti/, ešte 1 min, osmažime a odstavíme z ohňa. Uvarené špagety poriadne zmiešame s touto zmesou, podľa chuti ešte premiešame s kvalitným olivovým olejom a pokrájanými zelenými olivami.
Tento recept aj s fotkami nájdete na našom facebooku !
Do vriacej, jemne osolenej vody dáme variť cestoviny. V hrnci rozohrejeme 2-3 polievkové lyžice olivového oleja, na ktorom na jemnom ohni osmažíme 1 strúčik pretlačeného, alebo postrúhaného cesnaku. Do toho vlejeme paradajkové pyré, premiešame, pridáme 1/4 čajovej lyžičky soli, 2-3 čajové lyžičky cukru, štipku čierneho korenia, 1 strúčik pretlačeného alebo postrúhaného cesnaku, premiešame, necháme zovrieť, na miernom ohni prikryté prehrejeme 2-3 min.
Tesne pred dovarením posypeme čerstvou alebo sušenou bazalkou, ochutnáme a podľa chuti môžme ešte dochutiť soľou alebo cukrom. Scedené cestoviny polejeme olivovým olejom a tesne pred podávaním jednotlivé porcie polejeme zmesou z paradajkového pyré podľa chuti a posypeme čerstvo nastrúhaným syrom.
(Najobľúbenejší recept u detí)
bazalka, cukor, soľ.
Pomleté mäso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, pridáme 1 vajíčko, prichutíme soľou a bazalkou, vymiešame a zo zmesi vypracujeme malé guličky (v priemere cca. 3 cm).
Do cca. 2-3 lit. hrnca dáme 1 l. mierne osolenej vody. Pri zovretí do nej pomaly nahádžeme mäsové guličky, ktoré necháme vo vode variť cca. 15 min. Potom do vody s guličkami vlejeme paradajkové pyré. Dochutíme soľou, cukrom a bazalkou. (možnosť pridať mleté čierne korenie - len čerstvo zomleté). Do zmesi pretlačíme cesnak. Po zovretí a dochutení rozmiešame v miske, v studenej vode (1 - 1,5 dcl) hladkú múku a pomaly prilievame do omáčky, kým omáčka nezhustne. Pred odstavením ešte ochutnáme, príp. dochutíme soľou a bazalkou.
Dáme variť špagety, ktoré po dovarení a následnom zliatí od vody polejeme bohate olivovým olejom, aby sa nám nezlepili.
Pred sevírovaním špagety polejeme paradajkovou omáčkou s mäsovými guličkami a posypeme postrúhaným syrom.