Kategórie

Výrobcovia



tel: 0904 030 028

Facebook stránka



Dodanie zdarma od 30€Dodanie zdarma !
Pri objednávke
nad 30€ ! (v rámci BA)






PLATOBNÉ MOŽNOSTI:
Dostupné platobné možnosti


Cena produktov je konečná vrátane 20% DPH!




Špagety aglio e olio (s cesnakom a oliv. olejom).

  • pre 3 - 4 osoby
  • Doba prípravy: cca. 20 min.

Ingrediencie:1 balík špagiet / 500 g /

  • 5 - 6 strúčikov cesnaku
  • Olivový olej
  • Bylinky - rozmarín, bazalka, tymián / najlepšie čerstvé /
  • 1-2 sušené chilli papričky / podľa chuti / 
  • Syr parmezán

Postup:

Do vriacej, mierne osolenej vody dáme variť špagety.

Na panvici rozohrejeme 5-6 polievkových lyžíc olivového oleja. Do neho nastrúhame, nakrájame, alebo popučíme 5-6 strúčikov cesnaku. Krátko, na miernom ohni orestujeme, pridáme 1-2 nadrobno posekané chilli paričky, dochutíme nadrobno posekanými bylinkami a odstavíme zo sporáku. Premiešame s uvarenými, precedenými špagetami. Podľa chuti polejeme ešte olivovým olejom. Podávame čerstvo uvarené, posypeme nastrúhaným parmezánom.

 


Mašličky (Farfalle) s nepravým lososom.

  • pre 4 osoby
  • Doba prípravy: cca. 30 min.

Ingrediencie:

  • 500g Farfalle cestoviny
  • 200-250 ml. sladkej smotany na šľahanie -33 % (pre diétnejšiu verziu stačí 10 %)
  • 150-200 g. nepravého lososa - kúsky (nie drvený)
  • 1 pomaranč  (1/2 vytlačíme na šťavu, 1/2 nakrájame na kúsky)
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 5 cl brandy, alebo koňaku
  • čerstvá petrželová vňať
  • čierne korenie /najvhodnejšie je čerstvo postrúhané/
  • Olivový olej

Postup:

Na rozohriatu panvicu dáme osmažiť nepravého lososa spolu s olejom, v ktorom je naložený. Roztlačený alebo postrúhaný cesnak /1-2 strúčiky/ dáme osmažiť spolu s lososom. Po cca.  3 min. pridáme 5 cl. brandy, pomiešame a necháme odokryté 5 min. na miernejšom plameni smažiť a odparovať. Potom vlejeme sladkú smotanu, pridáme šťavu z polovice pomaranča, kúsky z druhej polovice pomaranča, posypeme na drobno nakrájanou petrželovou vňaťou, okoreníme troškou čierneho korenia, necháme zovrieť a vypneme. POZOR. Nepoužívajte soľ, nepravý losos je veľmi slaný.

Dáme uvariť cestoviny farfalle. Vodu v ktorej varíme cestoviny len jemne prisoliť. Po uvarení a scedení cestovín (nepreplachovať v studenej vode!) polejeme cestoviny olivovým olejom, vmiešame omáčku a ihneď podávame.

TIP: ak nechcete mať omáčku príliš riedku, použite sladkú smotanu - extra hustú 20% a pridajte ešte 10% smotanu na varenie cca. 50-100 ml. Keďže alkohol sa varením odparí, toto jedlo môžu aj deti. Samozrejme, je možnosť brandy vynechať.

 


Cestoviny (Penne) so syrovou omáčkou.

  • pre 4 osoby
  • Doba prípravy: cca. 30 min.

Ingrediencie:

  • 500 g Penne Rigatte cestoviny
  • 150 g syru Niva
  • 200-250 g kyslej smotany
  • 1/2 - 1 dcl. mlieka
  • 1-2 strúčiky cesnaku 
  • zelené olivy pokrájané
  • soľ, čiene korenie
  • Olivový olej

Postup:

Na panvicu postrúhame syr Niva, pridáme kyslú smotanu a necháme syr v smotane varom  rozpustiť. Pridáme postrúhaný alebo roztlačený cesnak, olivy, čierne korenie a prevaríme. Doporučujeme pridať mlieko, premiešať a prevariť s omáčkou, pretože ako bude omáčka po odstavení z ohňa chladnúť, omáčka bude hustnúť.

Dáme uvariť cestoviny, do mierne osolenej vody, po scedení premiešame s olivovým olejom, so syrovou omáčkou a ihneď podávame.

TIP : Ak nebudete servírovať cestoviny ihneď, doporučujeme nechať cestoviny a omáčku zvlášť a premiešať až pred podávaním. Ak sa Vám zdá Niva ako veľmi aromatický syr, môžte pomiešať 100g Nivy a 50-100g eidamu a rozpustiť v smotane spolu.

 


Lasagne Bolognese

  • pre 6 - 8 osôb
  • Doba prípravy: cca. 60 - 90 min.

Ingrediencie:

  • 1 balíček Lasagne
  • 500 g mletého mäsa (1/2 hovädzie + 1/2 bravčové)
  • 1 liter paradajkového pyré (hustejšie)
  • 1 - 1,5 l. mlieka
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 100 g pravého masla (nie margarín)
  • 300-400 g parmezánu (Grana Padano alebo Parmegiano Reggiano)
  • muškátový orech, čerstvý rozmarín, čerstvá bazalka, soľ.

Postup:

Uvaríme si dve omáčky: bešamelovú a paradajkovú a nastrúhame parmezán.

1. Bešamelová:

  • V hrnci rozpustíme na pomalom ohni maslo, do roztopeného a horúceho vmiešame múku, krátko osmažíme, vznikne nám z toho kašička, do ktorej pomaly vlievame mlieko, neustále miešame, aby nám nevznikli hrčky. Hustota omáčky by mala byť ako riedší puding. Prisolíme, nastrúhame do nej muškátový oriešok a po zovretí odstavíme z ohňa.

2. Paradajková:

  • Do rozpáleného oleja dáme opiecť mleté mäso, postupne ho osmažíme a podusíme cca. 10 min. Potom pridáme paradajkové pyré, pomiešame s mäsom, pridáme rozmarín, bazalku, dáme zovrieť a na miernom ohni varíme ešte cca.10 min. Ochutíme podľa potreby pridáme štipku cukru a soli.

Na veľký plech striedame vrstvy. Najprv nalejeme 1 vrstvu bešamelu, na ňu naukladáme v jednej vrstve suché plátky lasagní. Na ne nalejeme 1 vrstvu bešamelu + 1 vrstvu paradajkovej omáčky, jemne ich spojíme pomalým premiešaním. Posypeme vrstvou parmezánu. Pokračujeme suchou vrstvou lasagní, bešamel + parad. omáčka + vrstva syru...

Na nalievaní omáčok na suché lasagne nešetríme, lasagne musia byť ponorené v omáčke. Mali by sme urobiť min. 3 vrstvy, posledná vrstva  bude najbohatšie zaliata a posypaná syrom. Prikryjeme alobalom (aby sa nedotýkal samotného jedla), dáme do vyhriatej rúry (230°C) zapiecť na 10 min. Potom odkryjeme alobal a necháme zapiecť 10-15 min. Sledujeme povrch syra, mal by byť zapečený do karamelova. Potom vypneme a necháme pred podávaním ešte aspoň 20 min. chladnúť.
 
TIP: Paradajkovú omáčku si uvarte deň vopred, takisto aj strúhanie parmezánu. V deň prípravy jedla vám to zaberie o cca. polhodinu menej času. Potom samotná príprava lasagní bude trvať len 20 - 30 min.